Ako správne vyčistiť práčku

V minulosti ľudia používali rôzne pracie metódy. No dnes už máme k dispozícii moderné práčky, o ktoré sa však musíme starať. Áno, aj práčka sa môže zašpiniť. Preto sme pre vás pripravili 5 tipov ako správne vyčistiť práčku.

5 tipov ako správne vyčistiť práčku

Tvrdá voda a zvyšky pracích prostriedkov sa dokážu usadiť hocikde. Vo dverách a bubne práčky sa zase usadzuje pleseň. Ako správne vyčistiť práčku?

1.   Čistenie bubna práčky

Bubon práčky sa môže na prvý pohľad zdať čistý, avšak často poskytuje úkryt rôznym mikróbom. Pustite práčku naprázdno na 60-tku a použite 2 šálky octu alebo pol šálky tekutého chlórového bielidla. Následne pustite ďalší cyklus prania naprázdno a pridajte 500 ml sódy bikarbóny. Po skončení bubon pretrite. Toto by malo zabiť baktérie, odstrániť zápach a zabrániť tvorbe vodného kameňa.

2.   Čistenie dverí práčky

Nezabudnite vyčistiť gumové tesnenie medzi dverami a bubnom, inak sa na ňom vytvorí pleseň. Nastriekajte ho octom a pretrite handričkou. Pretrite ho aj pred a po každom praní, aby ste si oň nezašpinili čisté oblečenie pri vyťahovaní.

3.   Čistenie filtra práčky

Filter práčky je teplé a vlhké miesto, ktoré baktérie milujú. Pravidelne z neho vyprázdňujte nahromadenú špinu a chlpy.

4.   Čistenie dávkovača

Vyberte dávkovač a vyčistite ho zubnou kefkou a čistiacim prostriedkom. Osvieži to aj vaše šatstvo.

5.   Používajte kvalitný prací prostriedok

Urobte svojej práčke radosť a pomôžte jej vydržať čo najdlhšie. Používajte vysoko kvalitný prací prostriedok, napríklad Ariel kapsule 3v1. Ako aviváž môžete použiť Lenor Unstoppable, vďaka ktorej vydrží vaša bielizeň svieža až počas 12 dní. Pri používaní pracieho prostriedku si vždy prečítajte návod a dávajte si pozor na otravu chemikáliami.

Najlepší spôsob, ako zbaviť vašu práčku zápachu je prevencia. Mali by ste ju čistiť pravidelne, aspoň raz do mesiaca.

 

 

Obrázok od  Steve Buissinne z Pixabay

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook