Ako zostať motivovaný v práci?

Niektoré dni sa vám pracuje dobre, avšak sú aj také, kedy je ťažké byť motivovaný. Ako zostať motivovaný v práci,aby ste dokončili svoje úlohy s elánom? Prečítajte si 7 tipov, ktoré vám pomôžu s motiváciou v práci.

1.  Dopad vašej práce

Pokiaľ vidíte dopad vašej práce na životy ostatných ľudí, je ľahšie sa cez ňu prehrýzť. Ako hovorí Larry Page, v Googli motivuje zamestnancov to, že vedia, že pracujú na dôležitých veciach a môžu zmeniť svet.

2.  Rozdeľte si prácu na menšie časti

Rozdeľte si svoj projekt na menšie, dosiahnuteľné ciele. Vytvorte si to-do list a postupujte od jednej veci k druhej. Splnenie menších cieľov vám dá pocit zadosťučinenia a vidinu progresu.

3.  Prestaňte sa zaujímať o veci, na ktorých nezáleží

Pozrite sa na svoj to-do list a vyhoďte z neho všetko, na čom nezáleží. Zbytočnosti vás totiž uberajú nielen o čas, ale aj energiu. Sústreďte sa na aktivity, ktoré sú zmysluplné a posunú vás k dosiahnutiu cieľa.

4.  Pýtajte si spätnú väzbu a zostaňte motivovaný

Pokiaľ ste odviedli dobrú prácu, spätná väzba poslúži ako skvelý motivátor zotrvať v tomto tempe. Nebojte sa ani konštruktívnej kritiky, posunie vás.

5.  Odmena ako motivátor

Po skončení náročnej úlohy si doprajte poriadnu odmenu. Taktiež môžete aj inšpirovať ľudí okolo vás. Čokoláda, pracovný obed či obyčajné ďakujem dokážu spraviť veľa.

6.  Motivujte sa v práci: Ten správny šatník

Adekvátne oblečenie vám pomôže sústrediť sa pri práci, najmä ak robíte z domu. Neostávajte celý deň v pyžame a prezlečte sa ráno do pracovného oblečenia.

7.  Aktivity s kolegami

Práca je omnoho zábavnejšia, pokiaľ sa vykonáva v príjemnej atmosfére. Stretávajte sa so svojimi kolegami či na pracovisku alebo mimo neho (napr. rôzne teambuildingy). Môžu vám pomôcť s novými nápadmi a vyriešiť problém.

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook