Knihy o predaji: 7 inšpiratívnych kníh pre predajcov v roku 2021

Či už ste nováčik alebo skúsený predajca, byť najlepším si vyžaduje značnú dávku štúdia. Tento článok popisuje inšpiratívne knihy o predaji, ktoré vám pomôžu zvýšiť vaše predajné schopnosti. Pretože, ako každý úspešný predajca vie, dnes predaj znamená omnoho viac, než len transakciu medzi dvoma stranami.

Prečo je čítanie dôležité

Výskum ukázal, že čítanie kníh zvyšuje empatiu a sebaistotu a pomáha predchádzať stresu, depresii a demencii. Tom Corley zistil, že tí, ktorí zarábajú viac ako 160 000 USD ročne, čítajú knihy o sebazdokonaľovaní. Predaje cez telefón (tzv. cold-calls alebo studené predaje) kvôli vysokej miere odmietania najviac benefitujú z kníh o predaji.

7 najlepších kníh o predaji, ktoré by si mal prečítať každý predajca

Je ľahké hovoriť o tom, čo si prečítať. Avšak dôležitejšie je vedieť AKO čítať. Pri predajných knihách nečítate pre zábavu ale preto, aby ste sa niečo naučili. Aby ste z týchto kníh získali čo najviac, robte si poznámky, vyznačujte si vety a pretavte vedomosti do praxe. Aby ste mohli začať, vytvorili sme zoznam 7 najlepších kníh o predaji, ktoré by si mal prečítať každý predajca.

Umenie vojny [Sun Tzu]

zdroj obrazku: martinus.sk

„Uprostred chaosu leží príležitosť.”

 

Kniha Umenie vojny od Sun Tzua má takmer 2000 rokov a jej princípy stále platia. Učí, ako čo najlepšie zvládnuť konflikt. Tieto stratégie využívali tak dávni vojenskí generáli, ako aj dnešní manažéri.

Ako získavať priateľov a pôsobiť na ľudí [Dale Carnegie]

 

zdroj obrazku: martinus.sk

Dale Carnegie učí, ako pozitívne pôsobiť na ľudí a ako získať nových klientov. Hoci táto kniha práve oslavuje svoje 85. narodeniny, stále ide o jednu z najlepších kníh na komunikáciu a vytváranie kvalitných medziľudských vzťahov.

 

Knihy o predaji od Briana Tracyho: Ako omnoho lepšie predávať, Žiadne výhovorky a 100 zákonov obchodného úspechu

 

zdroj obrazku: martinus.sk

Kniha Ako omnoho lepšie predávať je akousi bibliou úspešného predaja. Popisuje umenie a psychológiu predaja a rozvoj osobnosti človeka, aby sa stal majstrom na medziľudské vzťahy. Kniha Žiadne výhovorky sa venuje sebadisciplíne a preberaniu zodpovednosti za všetko, čo sa v našom živote deje. Kniha 100 zákonov obchodného úspechu hovorí o princípoch najúspešnejších podnikateľov. V prvom rade musí mať človek jasný cieľ toho, čo chce dosiahnuť.

Vlk z Wall Street [Jordan Belfort]

V tejto knihe Jordan Belfort odhaľuje priebeh predaja a presviedčania. Ukazuje, ako sa predajca stane mašinou na uzatváranie obchodov.

 

zdroj obrazku: martinus.sk

Smart Calling: Eliminate the Fear, Failure, and Rejection from Cold-Calling [Art Sobczak]*

*kniha je dostupná iba v angličtine

zdroj obrazku: amazon.com


Smart Calling je jednou z najlepších predajných kníh, ktorú by si mal prečítať každý telefonický predajca. Autor pomáha zbaviť sa strachu z odmietnutia počas tzv. studených hovorov. V ďalšom článku sa hlbšie pozrieme na celkové umenie studených hovorov.

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook