Najkrajšie výlety po Slovensku na jeseň 2020

Jeseň a obdobie babieho leta sú ako stvorené na potulky po Slovensku. Počasie je ideálne – cez deň nie je horúco a rána a večery sú príjemne osviežujúce. Príroda hrá všetkými farbami a zubaté Slnko stále svieti nad našimi hlavami. V predchádzajúcich článkoch sme vám priniesli tipy na výlety v lete a v zime. Teraz vám prinášame 9 tipov na najkrajšie výlety po Slovensku na jeseň.

Čarokrásna jesenná Palcmanská maša

V Slovenskom raji sa nachádza rozprávková dedinka Dedinky. Tá obkolesuje najväčšiu vodnú nádrž na území národného parku, čarokrásnu Palcmanskú mašu. V jej okolí nájdete nespočetné množstvo turistických chodníkov jesennou slovenskou prírodou.

Jesenný výlet do národného parku Pieniny na splav Dunajca

Symbolom národného parku Pieniny je rieka Dunajec. Nádherne dotvára celú jesennú scenériu okolitých farebných lesov a stromov. Ponúka splavovanie na pltiach, ktoré má v tejto oblasti vyše 2 000-ročnú tradíciu. Pokiaľ túžite radšej stáť nohami pevne na zemi, vyberte sa do okolitej prírody po prvom československom náučnom chodníku s 10 zastávkami.

Jesenný cyklovýlet na Kuneradský zámok

Ak preferujete prepravu na dvoch kolesách, určite by ste mali absolvovať jesenný cyklovýlet na Kuneradský zámok. Zámok sa nachádza vo Svitačovej doline v obci Kunerád. Je obklopený dych-vyrážajúcou farebnou prírodou a už pár mesiacov má nových majiteľov, ktorí sa ho rozhodli po požiari obnoviť.

Vodopád Bystrého potoka: Výlet v srdci Slovenska

Bystrý potok preteká nádherným údolím vyhasnutej sopky Poľany, ktorá sa rozprestiera v blízkosti Banskej Bystrice. Turistický chodník od obce Hriňová vás po 45 minútach zavedie na miesto málo známeho, no o to atraktívnejšieho, vodopádu Bystrého potoka, známeho aj ako Bystré či Bystrô. Voda v ňom padá z výšky 23 metrov, čím sa stáva jedným z najväčších na Slovensku.

Jesenný výlet na Súľovské skaly

Majestátne Súľovské skaly sa nachádzajú medzi Považskou Bystricou a Žilinou. Stredne náročný 8 km turistický okruh trvá zvládnuť približne 2 hodiny. Môžete sa vybrať k Súľovskému hradu či Hlbockému vodopádu.

Jesenná túra na Roháče

Jeden z najkrajších výhľadov na jesennú prírodu je z vrchola Západných Tatier, z Roháčov. Na Roháčoch môžete absolvovať túry rôznej náročnosti, preto si výlet vopred pozrite na mape. Odporúčame vám vydať sa na Roháčske Plesá v Smutnej doline, ktoré patria medzi najnižšie položenú sústavu ľadovcových jazierok v Európe.

Jesenný pohľad na mlyny Oblazy

Pokiaľ máte chuť na nenáročnú turistiku, vyberte sa pozrieť do Kvačianskej a Prosickej doliny. Okrem malebnej jesennej scenérie sa vám naskytne pohľad aj na drevené vodné mlyny so živou expozíciou.

Jesenné hrady: Hrad Červený kameň

Hrad Červený kameň poskytuje neskutočné výhľady na okolitú prírodu a parky. Príroda tu hrá rôznymi farbami. Na hrade sa uskutočňujú rôzne podujatia, ako scénické prehliadky či Noc múzeí a galérií. Počas upršaných jesenných dní vás určite potešia hradné výstavy či kúpa hradnej 0 € suvenírovej bankovky.

 

Otváracie hodiny:

  • september: pondelok až piatok od 9:00 - 16:00, sobota a nedeľa od 9:00 - 17:00
  • október, november a december: utorok až nedeľa od 9:30 - 15:30

Počas prvej nedele v mesiaci je vstup do hradu zadarmo.

Jesenná degustácia vín a vínna cesta

Jeseň na Slovensku patrí predovšetkým degustáciám vína. Na októbrovú vínnu cestu sa môžete vydať na Záhorí a na ochutnávku vína môžete prísť aj na Bojnický festival poctivých vín. Na zdravie, priatelia!

 

obrazok z pixabay

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook