nextporter pomáha deťom v detskom domove Srdiečko

Aj my v nextporteri oslavujeme Deň detí , preto sme sa rozhodli potešiť deti žijúce v detskom domove. Rovnako ako minulý rok sme navštívili Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny v Banskej Bystrici. V rokoch 2019 a 2020 sme darovali potrebnú kozmetiku a čistiace prostriedky na každodenné použitie. Tento rok sme chceli pomôcť iným spôsobom a zapojiť každého zamestnanca. Všetci vo firme darovali veci, ktoré už nepoužívajú, napríklad hračky, knihy a oblečenie.

 

Matúš, Petra, Dominika a deti zo Srdiečka

 

Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny v Banskej Bystrici

Hlavným cieľom centra je poskytovať odbornú starostlivosť a pomoc deťom, ktoré boli vylúčené z biologickej rodiny, poskytovať pestúnsku starostlivosť deťom s nariadenou ústavnou starostlivosťou, pomáhať rizikovým rodinám, obetiam domáceho násilia a poskytovať sociálne a psychologické poradenstvo svojim členom v rámci sanácie rodiny (www.centrumsrdiecko.sk)

V súčasnosti v centre žije 8 detí vo veku od 8 do 14 rokov. Mladšie deti momentálne žijú v pestúnskych rodinách. Pre každé dieťa je vypracovaný individuálny plán rozvoja osobnosti dieťaťa, ktorý obsahuje sociálny plán spolupráce s rodinou.

 

Dominika a Matúš pred Srdiečkom 

 

Z dôvodu situácie týkajúcej sa ochorenia Covid-19, detský domov navštívili iba traja zamestnanci - Matúš, Dominika a Petra. Pre všetkých to bola veľká skúsenosť, pretože veľa z nás si nedokáže predstaviť, aké to je žiť v detskom domove a bez rodičov. Bolo to veľmi pekné vidieť, aké boli deti šťastné, že dostali darčeky a mohli spoznať nových ľudí. Porozprávali sme sa spolu o našej spoločnosti, čo robíme a prečo sme prišli do centra.

V nextporteri sme vždy radi, keď môžeme niekomu pomôcť, najmä deťom, ktoré sa nedokážu samé ochrániť. Nestojí nás to nič a môžeme niekomu zlepšiť deň, či dokonca život.

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook