Novoročné predsavzatia na rok 2021

Novoročné predsavzatia na rok 2021

Na prelome rokov si ľudia zvyknú dávať novoročné predsavzatia – ciele, ktoré sa pokúsia v nadchádzajúcom roku dosiahnuť. Nový rok je ako nový štart a skvelá príležitosť zmeniť staré zvyky a vytvoriť nové.

Zmena k lepšiemu

Novoročné predsavzatia pomáhajú ľuďom zmeniť nežiaduce formy správania a dosiahnuť osobný cieľ. Avšak iba zopár ľudí dokáže uspieť a premeniť ich na realitu. Aby sa to podarilo aj vám, budete potrebovať pevnú vôľu a odhodlanie. Podľa štúdie tí, ktorí si dávajú novoročné predsavzatia, majú 10 násobne väčšiu šancu na zmenu. Ale iba 12 % ľudí sú s dosiahnutím svojich cieľov úspešní.

Ako vytvoriť dokonalé novoročné predsavzatie

Typické novoročné predsavzatia sú napríklad: schudnúť, viac športovať, dať zbohom prokrastinácii, vyhodiť staré veci, začať šetriť peniaze, … Ak chcete so svojimi predsavzatiami uspieť, mali by ste si zvoliť konkrétny a dosiahnuteľný cieľ. Neupínajte sa iba na „schudnúť“. Namiesto toho sa zaviažte k zhodeniu 5 kíl pomocou cvičenia a obmedzenia sladkostí. „Začať šetriť“ zas nahraďte frázou: „Odložiť si 10 % z každej výplaty“. 10 % znie realisticky – nie je to ani veľa, ani málo.

 

TIP: Užitočné predsavzatia na budúci rok môžu byť napríklad naučiť sa niečo nové a naučiť sa kontrolovať svoje emócie.

 

Sústreďte sa na jeden cieľ. Najčastejšou príčinou, prečo ostáva veľa predsavzatí nenaplnených, je, že sa ich ľudia snažia stihnúť čo najviac a čo najrýchlejšie. Postupujte menšími krokmi, ktoré povedú k dosiahnutiu väčšieho cieľa.

Nový rok je ako nepopísaná kniha

„Zajtrajšok je prvou prázdnou stránkou 365 stranovej knihy. Napíšte ju dobre.” – Brad Paisley

 

Zmena je proces a nestane sa cez noc, a preto treba zostať motivovaný. Ak ste sa raz k niečomu zaviazali, pokračujte pokojne aj po zbytok vášho života.

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook