Očarujúca zima v srdci Slovenska

Očarujúca zima v srdci Slovenska, ktorú ponúka okolie stredoslovenskej metropoly Banská Bystrica

 

Spoznajte krásy ležiace v samotnom srdci Slovenska, ktoré svojim návštevníkom otvárajú široké možnosti turistických a rekreačných záujmov a neobmedzených zimných radovánok.

V objatí stredného Slovenska sa nachádza Banská Bystrica.Toto „Mesto pod Urpínom“, nazývané podľa kalvárskej hory Urpín týčiacej sa blízko centra mesta, sa rozpína v údolí rieky Hron medzi Kremnickými a Starohorskými vrchmi a Poľanou.

Vďaka prevažne hornatému povrchu okresu si návštevníci môžu vychutnávať horský turizmus a lyžiarske športy.

Vo významnej miere je zastúpený aj relaxačný a kúpeľný turizmus s medzinárodným významom, slúžiaci na oddych a zotavenie domácich a zahraničných návštevníkov.

 

Lyžovačka pre každého iba pár kilometrov od Banskej Bystrice

Jasná Nízke Tatry (Chopok)

Lyžiarske stredisko Jasná Nízke Tatry je najväčšou lyžiarskou arénou na Slovensku.

Je situované v národnom parku NAPANT po oboch stranách kopca Chopok a ponúka viac ako 50 kilometrov zjazdoviek rôznych náročností, ktoré si zaručene zamiluje každý lyžiar.

Zdvihnúť hladinu adrenalínu si návštevníci môžu aj vďaka freeridovým zónam a DCsnow parku.

 

Park Snow Donovaly

V jednom z najznámejších lyžiarskych stredísk na Slovensku si návštevníci môžu užívať denné i večerné lyžovanie na zjazdovkách dlhých až 11 kilometrov.

Okrem lyžiarskych zjazdoviek sú k dispozícii aj dva lyžiarske bežecké okruhy, či klzisko.

V zimných mesiacoch sa návštevníci strediska môžu oddávať paraglidingu, zajazdiť si na psích a konských záprahoch alebo skúmať krajinu zo snežného skútra.

Park Snow myslí aj na svojich najmenších návštevníkov. Deti sa zábavnou formou učia lyžovať v najväčšom detskom FUN PARKU v strednej Európe, kde je pre ne pripravené množstvo atrakcií.

 

Králiky

Nádherná prírodná scenéria Kremnických vrchov a viac ako dva kilometre lyžiarskych tratí na štyroch zjazdovkách. To je lyžiarske stredisko Králiky, vzdialené iba 10 kilometrov od Banskej Bystrice.

Pre milovníkov bežeckého lyžovania sú v blízkosti strediska k dispozícii kvalitné lyžiarske bežecké okruhy. Na štadióne Bielej stopy SNP sa zbiehajú bežecké stopy z každej svetovej strany.

 

Obdivujte krásy slovenskej prírody

 

Králický vodopád

Na začiatku Králickej tiesňavy sa týči Králický vodopád. Nachádza sa vo výške 650 metrov a jeho voda padá do hĺbky až siedmych metrov.

Nádherný farebný vodopád v zime zamŕza a vytvára tak ľadovú, rozprávkovú cestu v miestnych dolomitoch.

 

 

Zahrejte sa počas tuhej zimy v horúcich termálnych vodách

 

Bešeňová

Vymrznutí návštevníci sa môžu zahriať vo vodnom parku Bešeňová a dopriať si termálny kúpeľ s teplotou až do 39 °C, spolu s masážou alebo perličkovým kúpeľom.

Čarovné spojenie lesov v horúcom prostredí saunového sveta okorení metličkovanie, jeden z mnohých saunových rituálov ponúkaných v Bešeňovej. Dokonale harmonizuje telo a myseľ.

 

Aquapark Tatralandia

V desiatich celoročných bazénoch a šiestich toboganoch Aquaparku Tatralandia sa vyšantia nielen deti ale i dospelí. Návštevníci radi relaxujú v centrách Wellness & Spa, Tropical paradise alebo Karibik.

Tí adrenalínovejší môžu navštíviť jedinečný surfový komplex Surf Waves a užiť si jazdu na trenažéri imitujúcim surfovú vlnu (flowboard).

 

Zrelaxujte sa v krásnom horskom prostredí tradičných slovenských kúpeľov

 

Kúpele Brusno

Minerálna voda v údolí Slovenského Rudohoria vďaka jedinečnému zloženiu s bohatým obsahom oxidu uhličitého slúži na regeneráciu svojich návštevníkov.

Liečivá sila štyroch prírodných minerálnych prameňov pomáha pomocou pitných kúr a minerálnych kúpeľov.

 

Kúpele Sliač

Vzácne minerálne pramene  vyvierajúce v kúpeľoch Sliač sú klenotom slovenských kúpeľov. Ako jediné na Slovensku liečia vďaka prírodnému žriedlovému plynu s obsahom až 99,7 % oxidu uhličitého.

 

Náš tím vám želá veľa pekných momentov pri objavovaní krás okolia mesta Banská Bystrica nielen v zimných, ale i v letných mesiacoch

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook