Opäť sme navštívili detský domov Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny

 

Tak, ako aj v roku 2019, aj tento rok sme sa rozhodli pomôcť detskému domovu Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny v Banskej Bystrici. Minulý rok sme centru prispeli na chod každodenných činností. Tento rok sme sa rozhodli podobný čin zopakovať. Pred pár dňami sme sa s naším tímom opäť vybrali do Centra Srdiečko, aby sme deťom a pani vychovávateľkám darovali potrebnú drogériu. Tie chvíle boli nezabudnuteľné.

Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny

Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny poskytuje odbornú starostlivosť deťom vyňatým z ich biologickej rodiny a zabezpečuje im náhradnú rodinnú starostlivosť. V náhradnej starostlivosti stimuluje ich psychický vývoj, učí ich pravidlám a spoločenským normám správania sa. Centrum pripravuje deti na rôzne životné situácie, podnecuje ich samostatne myslieť a rozvíja ich zdravé sebavedomie. Okrem toho pomáha ohrozeným deťom, rizikovým rodinám a obetiam domáceho násilia.

 

V roku 2019 poskytlo Centrum Srdiečko ochranu a bezpečie 21 deťom. Do Centra boli minulý rok prijaté 2 nové deti. Viac informácií si môžete prečítať v minuloročnej výročnej správe Centra Srdiečko. Detský domov bol začiatkom tohto roka premenovaný na Srdiečko - Centrum pre deti a rodiny.

Chvíle strávene v Centre Srdiečko

 

 

Tieto chvíle boli pre náš tím jednoducho nezabudnuteľné. Celý čas sme sa s deťmi smiali, vtipkovali a dokonca nám aj zaspievali. Pýtali sme sa detí na ich sny a čo by chceli robiť v budúcnosti. Veľmi sme obdivovali ich pozitívny pohľad na svet a neskutočnú odvahu. O tom, že boli tieto chvíle naozaj neopísateľné, svedčí aj nasledovné krátke video:

 

Aj keď si to mnohí z nás možno neuvedomujú, koronakríza sa vo veľkom dotkla aj detí a pani vychovávateliek v Centre Srdiečko. O to viac nás teší, že sme mohli pomôcť doslova v neľahkých časoch nielen materiálne, ale aj osobnou prítomnosťou.

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook