Pomóc, oblial som koberec! Ako vyčistiť škvrny z koberca?

Prevrhli ste v zápale zábavy vínový pohár, vyliali kávu alebo inak zašpinili koberec? Ostaňte v pohode a nepanikárte. Na vyčistenie škvŕn na koberci si nemusíte hneď najímať profesionálov. S našimi jednoduchými a efektívnymi tipmi to hravo zvládnete aj sami s bežnými čistiacimi prostriedkami.

 

Červené víno

Pokiaľ sa vám alebo vašim známym podarilo vyliať víno, mali by ste ho vyčistiť čo najskôr. Čas je váš nepriateľ. Odsajte ho papierovými obrúskami a posypte soľou, pohltí farbu aj vlhkosť. Následne jemne vyčistite kvapkou saponátu. Pokiaľ je škvrna už zaschnutá, odstránite ju pomocou pracieho prášku alebo Vanishom.

 

Káva

Ak sa vám podarilo vyliať na koberec kávu, povrch vysajte servítkou. Zmixujte lyžicu prostriedku na umývanie riadu a lyžicu octu s dvoma pohármi teplej vody. Škvrny jemne vyčistite od vonkajšieho okraju k stredu, nedrhnite ich.

 

Lak na nechty

Rozlial sa vám na koberec lak na nechty? Na bledom koberci ho odstránite bezfarebným odlakovačom bez acetónu. Na tmavom použite alkohol alebo lak na vlasy, aby ste odlakovačom nezmyli aj farbu koberca. Nastriekajte lak na vlasy a jemne vyčistite zubnou kefkou. Zvyškovú vlhkosť vysajte vysávačom.

 

Mastné fľaky a škvrny od sladkostí

Kvapol vám olej alebo vyprážané jedlo? S mastnou škvrnou na koberci zatočíte obyčajným saponátom na riad. Vyčistíte ho navlhčenou handričkou s „jarovou“ vodou. Saponátom vyčistíte aj škvrny od sladkostí. Najprv vysajte zvyšky sladkostí a zašpinené miesta následne vydrhnite čistou handričkou so saponátom na riad.

 

Džús

Džús z koberca jednoducho „oholíte“. Ako? Nastriekajte naň penu na holenie a nechajte pôsobiť cca 30 minút. Následne poliate miesto vyčistite vlhkou handričkou. Pri vytrvalejších škvrnách vyskúšajte prostriedok na umývanie okien.

 

Nezabúdajte, že čistenie škvrny z koberca je dlhodobý proces a možno ho budete musieť zopakovať. Preto sa nevzdávajte hneď po prvom pokuse. Pre istotu majte vždy po ruke aj dostatočné množstvo čistých handričiek.

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook