Tipy ako všetko stihnúť: Urobte pred Vianocami čo najviac

Patríte k ľuďom, ktorí sa na poslednú chvíľu snažia urobiť čo najviac? Stále sa pripravujete na nadchádzajúce vianočné sviatky a padla by vám vhod menšia pomoc pri tom, ako to všetko zvládnuť? Prečítajte si naše tipy ako všetko stihnúť, špeciálne pár dní pred Vianocami.

7 tipov ako všetko stihnúť (nielen) pred Vianocami

Aby ste všetko stihli, musíte si vedieť zatriediť váš čas. Každý z nás má denne k dispozícii rovnakých 24 hodín. Ako z nich vyťažiť čo najviac?

 

1. Naplánujte si nákup a spravte si zoznam

Večer si naplánujte všetko, čo chcete na ďalší deň stihnúť, a spravte si zoznam. Pozrite si mapu nákupného centra a určite si, kam pôjdete nakupovať vianočné darčeky a potreby na Vianoce. Pripravte si detailný zoznam položiek, ktoré chcete kúpiť, aby ste sa vyhli zbytočnému hľadaniu a míňaniu peňazí.

 

2. Rozdeľte si väčšie úlohy na menšie časti

Človek sa viac sústredí vtedy, keď je úloha realistická. Pokiaľ sa potrebujete na niečo sústrediť, môžete svoju myseľ obalamutiť tak, že si úlohu rozdelíte na menšie časti.

 

3. Prioritizujte a povedzte „NIE”

Nie všetko z vášho zoznamu musí byť hneď splnené. Identifikujte úlohy, ktoré majú byť hotové čo najskôr. Naučte sa povedať „NIE“ veciam, ktoré nemajú s vaším plánom nič spoločné.

 

4. Zbavte sa rozptýlenia

Pokiaľ potrebujete robiť veci efektívne a produktívne, vypnite si notifikácie zo sociálnych sietí a emailov a sústreďte sa iba na svoj plán. Ak sa ponáhľate, bloknite si informácie, ktoré by vás mohli vyrušovať.

 

5. Požiadajte o balenie darčekov

Aby ste ušetrili čas, špeciálne pár dní pred Vianocami, spýtajte sa v obchode, či by mohli darčeky aj zabaliť. Doma sa tak môžete sústrediť na iné činnosti, ako napríklad varenie alebo pečenie.

 

6. Vyberte si farbu dekorácií

Ak rozmýšľate o vianočnej dekorácii, vyberte si vopred farebnú variáciu ozdôb a v obchodoch sa sústreďte iba na danú farbu.

 

7. Nevzdávajte sa svojich denných rituálov

Nevzdávajte sa svojich denných rituálov iba preto, že musíte toho stihnúť veľa. Čítajte si pred spaním a ráno si zacvičte. Pomôže vám to k pokoju a koncentrácii.

Pokiaľ nedokážete urobiť všetko sami, požiadajte o pomoc. Vaši blízki vám určite radi pomôžu.

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook