Vlastnosti zlého predajcu: Čomu sa vyhnúť

V predchádzajúcom článku sme rozobrali, aké kvality by mal mať predajný manažér. Predaj nie je ľahký a už vôbec nie prácou pre každého. V článku sa bližšie pozrieme na vlastnosti zlého predajcu.

5 vlastností zlého predajcu a ako ich rozpoznáte

Nie všetci dokážu uspieť v náročnom, stresujúcom a súťaživom svete predajcov. Najväčším indikátorom sú predajné čísla. Pokiaľ klesajú, spoločnosť by mala zvážiť či ide o správnu osobu na správnom mieste. Čo môžu byť dôvody zlyhania?

1.Strach z odmietnutia

Predajcovia, ktorí sa boja odmietnutia, nie sú schopní prežiť v rýchlo sa meniacom trhovom prostredí. Ako sales manažér môžete svojim zamestnancom so strachom z odmietnutia pomôcť. Do kancelárie dajte prázdnu nádobu a vedľa nej pár mincí. Zakaždým, keď bude niekto odmietnutý, vloží do nádoby mincu. To ich naučí brať odmietnutie ako niečo, vďaka čomu môžu zbohatnúť, či už mentálne alebo finančne.

 2.Nedostatok sociálnej empatie

Pokiaľ si predajca nie je schopný vytvoriť autentický a úprimný vzťah so zákazníkmi, uzavretie obchodu môže byť zložité. Ak sa predajca nedokáže vcítiť do potrieb zákazníka, môže to narušiť predajný proces.

 3.Sústrediť sa na produkty namiesto na ľudí

Ľudí obvykle nezaujímajú produkty. Zaujíma ich, ako môžu výrobky a služby vyriešiť ich problémy. Zlý predajca sa sústredí na podrobný opis produktov miesto toho, aby sa sústredil na benefity, ktoré z neho pre zákazníka plynú.

 4.Predajcu nezaujíma predaj

Niektorí ľudia robia predajcu iba pre peniaze a nezaujíma ich riešenie problémov zákazníkov. Nechápu, že predaj je zároveň aj poslaním.

 5.Pasívna agresia

Pokiaľ začne byť predajca pasívne agresívny, malo by to viesť k okamžitému konaniu zo strany manažmentu.

  

Každý z nás má rôzne schopnosti a talenty. Ak predaj nie je vašou šálkou kávy, nezúfajte. Na svete existuje množstvo ďalších povolaní, v ktorých môžete excelovať.

 

 

Foto z pixabay, pexels, unsplash

 

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook