5 tipov ako si zlepšiť upršaný jesenný deň

Máme tu jeseň a okrem farebnej prírody na najkrajších miestach na Slovensku s ňou prichádza aj typicky jesenné počasie. Dni sú kratšie, chladnejšie a upršanejšie. No u nás v nextporteri sme vždy pozitívni a naše nastavenie sa snažíme preniesť aj na vás. Preto sme pre vás pripravili 5 tipov ako si zlepšiť upršaný jesenný deň.

Boj s jesennou depresiou – zlepšite si upršaný jesenný deň

Jesenné daždivé a chladné počasie nepriaznivo pôsobí na psychiku mnohých z nás. Počas upršaných dní dostávame menej vitamínu D, ktorý vplýva aj na produkciu hormónu šťastia, sérotonínu. Ľudia sa počas takýchto dní cítia unavení a bez nálady. Ako si zlepšíte vašu jesennú náladu?

1.   Pozitívne myslenie na upršaný jesenný deň

Pozitívne naladený človek je šťastný bez ohľadu na vonkajšie okolnosti či počasie. K dobrej nálade sa dá dopomôcť aj sugesciou, uprataním si negatívnych myšlienok v hlave a zmeny životného štýlu na zdravší a aktívnejší.

2.   Hýčkajte sa a relaxujte

Ktoré obdobie je vhodnejšie na relax pod dekou či horúci voňavý kúpeľ než upršaná jeseň? Spríjemnite si jesenné dni návštevou masáže, relaxačnými cvičeniami, meditáciou, aromaterapiou pomocou upokojujúceho levanduľového oleja či bylinoterapiou. Prírodným antidepresívom je napríklad medovka lekárska, ženšen alebo srdcovník obyčajný. Nezaškodí ani malý kúsok čokolády.

3.   Počas upršaných jesenných dní čítajte knihy

Určite máte doma rozčítanú knihu alebo knihu, ktorú ste si vždy túžili prečítať, no nikdy ste sa k tomu neodhodlali. Kedy bude lepší moment než ten sprevádzaný príjemným bubnovaním dažďa za oknami?

4.   Aktívny pohyb

Cvičenie je najlepší liek na zlú náladu a jesennú depresiu. Strávte rána v posilňovni, alebo si zacvičte jogu.

5.   Jesenný jedálniček

Kto by sa netešil na tekvicovú polievku, sladučký jablkový koláč či teplé gaštany? Tieto pokrmy sú ideálne na zahriatie tela aj duše v upršané jesenné dni.

 

Ako si udržujete dobrú náladu počas upršaných jesenných dní vy?

Kontaktujte nás

Kontakt

  • nextporter s.r.o
  • Králická 594/117
  • 976 34 Králiky
  • Slovakia
  • Tel.: +421 (0)905 946 616
  • E-mail: info@nextporter.com
  • Nextporter instagram facebook